2010. június 10., csütörtök

Mindenki menjen az Újpesti Lepkemúzeumba!



A minap egy villamosozás kapcsán vettem észre egy bélyeg méretű táblán, hogy ’Lepkemúzeum arra!’. No, gondoltam egyet, és el is néztünk oda, és egy FÉLELMETESEN JÁÚ helyre leltünk. Egy házimúzeumról van szó, ami nem nagy, de a kiállított dolgok nagyon jól, széleskörűen és érdekesen vannak összeválogatva. És komolyam mondom, az egész hangulata és összképe a hazai kiállítások-múzeumok közül a legjobb 5-be került nálam (Fűrészkert, Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont, KogART, Vácrátót)!

És a múzeum vezetőit külön meg kell említeni. Amolyan igazi természetbúvárokat kell elképzelni, akik minden szavából süt az természetistenítés és a rajongás. Nagyon barátságosak, szívesen beszélgetnek és mesélnek, ráadásul minden korosztály számára érthető módon és érdekesen.
Mindenki megtudhatja, hogy a Morpho-k színe mitől látszik olyannak, mint amilyen, hogy honnan kapták a nevüket, láthat kövületeket, etnocuccokat, hazai szépségeket, az éccaka óriási lepkéit, koponyákat és még jópár fantasztikus bogarat is.

Ja, és ha valaki ott van, feltétlenül vessen egy pillantást Szuszira, a lótestbe született kutyára! ;)

Itt a honlapjuk: katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése